2014. július 4-7. Vasvári Pál Emléknapok

Egyesületünk július első hétvégéjén Erdélybe utazott, hogy részt vegyen a Vasvári Pál és szabadcsapata emlékére rendezett ünnepségsorozaton.

Július 4-én, pénteken, Nagyszalontán találkoztunk határon túli barátainkkal, ahol a Légió és a Rákóczi Szabadcsapat képviselőinek sorfala mellett koszorúzták meg Kossuth Lajos szobrát. A koszorúzás után megtekintettük az Arany János Emlékmúzeumnak otthont adó Csonka-tornyot.

Másnap Kőrösfő felé vettük az irányt, ahonnan Vasvári Pál nyomán indultunk tovább a Gyalui-havasokba. Útközben megtekintettük a magyargyerőmonostori és magyarvalkói református templomot, majd a csata helyszíne fölött elterülő mesterséges víztározó partján álltunk díszőrséget amíg az emlékezők lerótták kegyeletük az őrnagy és 400 bátor bajtársa előtt. A napot egy jó hangulatú mulatságban zártuk a kőrösfői malomdombon.

 Vasárnap koszorúzási és díjkiosztó ünnepségen vettünk részt a templomdomb alatti kopjafánál, megnéztük Kós Károly Varjúvárát Sztánán, végül visszatértünk Nagyszalontára.

Hétfőn, miután elbúcsúztunk barátainktól, Aradon tettünk villámlátogatást, ahol elhelyeztük emlékszalagunkat a 13 vértanú emlékobeliszkjén. 

Ezúton is hálás köszönetünk mindenért a szervezőknek és vendéglátó barátainknak! Remekül éreztük magunkat!


Müller Péter

 

h.ő. közlegény

Share

You have no rights to post comments

Powered by Enter Logic
Bejelentkezés

Login

Username
Password
Remember Me

Regisztrálás

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name
Username
Password
Verify password
Email
Verify email