Március idusa

Március idusa

 

Csapatunk számára a 15.-e körüli napok nagyon tartalmasan teltek . 14.-én két már a csapatunk megalakulása óta rendezett ünnepségen vettünk részt. 14 órára Pesterzsébet Önkormányzat által szervezett ünnepségre mentünk, amit nagyon szeretünk, mert mindig nagyon színvonalas műsort készítenek elő, majd 17 órakor jelenésünk volta a Bem szobornál. Itt a Magyarországi Bem József Lengyel Kulturális Szervezet ünnepségén vettünk részt, a híres lengyel Tábornok születésnapja alkalmából. A rendezvényre vártuk Lengyelország Hadügyminiszterét is, de sajnos hamarabb vissza kellett utaznia Lengyelországba.

15-én részt vettünk Budapest XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata által szervezett koszorúzáson az 513. utcai Honvéd síroknál.  Ugyanaznap 4 Légiósunk Miskolcon teljesített szolgálatot. A csapatnak külön standja volt, ahol mindenkivel szívesen beszélgettek közös történelmünkről és óránként tartottak előadásokat az egyenruháinkról puska- és ágyúlövésekkel tarkítva. 

16-án vasárnap Kecskemétre mentünk. A csatabemutatót a Kiskun Huszár- és Hagyományőrző Egyesület valamint a Kecskeméti Huszárok Hagyományőrző Egyesülete szervezte. A rossz idő ellenére közel 80 hagyományőrző gyűlt össze. Jó volt lent a hangulat és nagyon örültünk ennek a meghívásnak is.

Remélem az elkövetkező években is ilyen elfoglalt lesz csapatunk.

A következő hétvégén találkozunk a Lengyel-Magyar Barátság Napján Egerben!

Nagy Emil
h.ö. tizedes 
elnök
Share

You have no rights to post comments

Powered by Enter Logic
Bejelentkezés

Login

Username
Password
Remember Me

Regisztrálás

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name
Username
Password
Verify password
Email
Verify email