Lengyel Magyar Barátság Nap 2014

 Idén Magyarország (egyik évben Magyarországon a másik évben Lengyelországban rendezik az ünnepségsorozatot) és ezen belül Eger rendezte a Lengyel Magyar Barátág Nap Ünnepségsorozatot, melyre csapatunk is nagy erőkkel sorakozott fel.

2014. március 21-én, pénteken reggel kezdődött Egerben a temetőben az 1944-ig ott tartózkodó lengyel menekült katonák sírjainak megkoszorúzása, melyen csapatunk díszőrséget adott, valamint segített a koszorúzás lebonyolításában.

Erre a napra ez az egy rendezvényünk volt, délután elmentünk a várba, ahol a másnapi ünnepség részleteit beszéltük meg a szervezőkkel majd elfoglaltuk a szállásainkat és a csapat elment megnézni a hely nevezetességeit és a Szépasszony völgybe is ellátogattunk, hogy megkóstoljuk az egri borok színe javát, és bátran mondhatom igaz az a jó hír, ami az egri borokról szól!

Másnap 22-én, már korán reggel elindultunk a várba, hogy még egyszer megbeszéljünk mindent, és hogy gyakorolhassunk.

Kora délelőtt el is kezdődött az Ünnepség, ahol egyesületünk egy 30 perces élő történelem órát adott a várba látogatóknak, ahol bemutattuk az egyesület munkáját.

Később megérkezett mindkét ország köztársasági elnöke, akik a várban egy emléktáblát avattak, majd díszlövéssel köszöntöttük Őket és természetesen magát az eseményt, ez után megtekintették a nekik szánt előadásunkat, ahol szintén bemutattuk az egyesületünk munkáját, beszéltünk a két nép közös több mint ezer éves kapcsolatáról és hogy ennek a megőrzése, gyarapítása és fenntartása mindkét félnek közös és nagyon fontos ügye.

Reméljük, hogy akik kilátogattak a rendezvényre élvezték azt, mi nagyon jól éreztük magunkat, ez úton is köszönjük a szervezőknek a szervezést és a meghívást és reméljük sikerült nekünk is építeni a lengyel és magyar barátságot!


Kövesdi Gábor

h.ö. tizedes

egyesületi titkár

Share

You have no rights to post comments

Powered by Enter Logic
Bejelentkezés

Login

Username
Password
Remember Me

Regisztrálás

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name
Username
Password
Verify password
Email
Verify email