Csapatunk 15 éves lett

Idén 2013-ban csapatunk 15 éves lett. Igen mi is meglepődtünk, mikor ráeszméltünk arra, hogy már ennyi ideje, hogy kiállt 2 ulánus ruhában 2 hagyományőrzőnk, azóta szerencsére sokat fejlődtünk, mind létszámban, mind felszereltségben.

Csapatunk egészen a középkortól 1956-ig emlékezik meg az ország és annak határain túl a lengyel és magyar történelem eseményeiről.

2013. december 5-én pedig megtartottuk a születésnapi ünnepségünket, ha lehet így fogalmazni, a 3. kerületben az Óbudai Társas Körben, ahova több mint 150 vendég érkezett. Pár vendéget megemlítenék a teljesség igénye nélkül, a lengyel nagykövet, a lengyel katonai attasé, a 3. kerület polgármester helyettese, önkormányzati képviselők, nemzetiségi önkormányzati képviselők, sok hagyományőrző bajtársunk, családtagok, barátok és még sorolhatnám.

Az ünnepség elején Kovács István történésze segítségével eleveníthettük fel a lengyelség szerepét az 1848/49-es szabadságharc és forradalomban, majd Nagy Emil, egyesületünk elnöke és Máté Endre a légió parancsnoka és egyben egyesületünk alelnöke mutatta be a csapatot és annak egyenruháit, végül egy csodálatos zongora koncerttel zárult az ünnepség, Szilasi Alex előadásában, illetve mindezek után mindenkit szeretettel vártunk egy kis enni és innivalóra egy állófogadás keretében.

Reméljük mindenki jól érzete magát, mi biztosan, és nagyon örültünk, hogy ennyien eljöttek velünk ünnepelni és emlékezni az elmúlt 15 év eseményeire, történéseire, köszönjük mindenkinek aki ott volt, és azoknak is akik nem tudtak eljönni, de jókívánságaikat fejezték ki.

 

Annyit megígérhetünk, hogy a következő években is igyekszünk mindenhol helyt állni és fejlődni, s reméljük találkozunk ismét 5 év múlva, a fennállásunk 20. évfordulóján.

Kövesdi Gábor

h.ö. tizedes

egyesületi titkár

Share

You have no rights to post comments

Powered by Enter Logic
Bejelentkezés

Login

Username
Password
Remember Me

Regisztrálás

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name
Username
Password
Verify password
Email
Verify email